Uw bedrijf verkopen?

BHB draagt zorg voor de gewenste transactie

Persoonlijke en/of zakelijke redenen kunnen ertoe leiden dat u uw onderneming wilt verkopen. Het verkopen van uw bedrijf is voor u als ondernemer vaak één van de belangrijkste beslissingen in uw leven. Wat moet u hiervoor doen en waarmee moet u allemaal rekening houden? Tijdens de onderhandelingen rondom het verkopen van uw bedrijf speelt emotie vaak een grote rol. BHB heeft ervaring met het begeleiden van de onderhandelingen en bewaakt daarbij uw belangen.

Prijs is niet de enige voorwaarde bij de totstandkoming van een transactie. Ook belangrijk is uw rol na de verkoop, hoe worden uw personeel en klanten opgevangen en wat gebeurt er met de huisvesting? BHB helpt u graag door aan de hand van persoonlijke begeleiding gezamenlijk een transactie te realiseren waarbij alle belangrijke voorwaarden voor u afgehecht zijn.

Een goede voorbereiding

Het verkopen van uw onderneming is veelal een eenmalige gebeurtenis in uw leven en derhalve onbekend terrein. Hoe realiseert u de beste transactie en op welke manier regelt u het zo dat u er later tevreden op kunt terugkijken?

Ten behoeve van de voorbereiding op het verkopen van uw bedrijf kunt u diverse aspecten van tevoren regelen, het zogenaamde verkoop klaar maken van uw onderneming. Een aantal aspecten ten behoeve van de voorbereiding van het verkopen van uw bedrijf zijn bijvoorbeeld:

  • Afhankelijkheid van de ondernemer;
  • Soort transactie (aandelen- of activatransactie);
  • Compliance en fiscale aspecten;
  • Vergroten van waardebepalende elementen.

Een goede voorbereiding vergemakkelijkt het verkoopproces en heeft positieve invloed op de voorwaarden waartegen u uw bedrijf verkoopt.

Verkoop aan derden, familieoverdracht of een management buy-out

Wij onderscheiden drie soorten trajecten bij het verkopen van uw onderneming:

  • verkoop aan een derde
  • overdracht binnen de familie
  • management buy-out

In bepaalde gevallen zijn combinaties mogelijk, bijvoorbeeld door middel van betrokkenheid van een investeringsmaatschappij.

Benieuwd naar eerder door ons gerealiseerde transacties? Bekijk dan ons recente overzicht transacties. Meer weten over de mogelijkheden voor het verkopen van uw onderneming of geïnteresseerd in het traject management buy-out? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.