Een bedrijf overnemen?

BHB brengt samen met u de synergievoordelen en risico’s van de bedrijfsoverdracht in kaart. Tijdens de onderhandelingen bij het overnemen van een bedrijf/zaak stellen wij concrete vragen aan de verkoper die van belang zijn om een goed beeld te kunnen schetsen van het aangeboden bedrijf.

BHB zorgt ervoor dat het proces van onderhandelingen, het due diligence (boekenonderzoek) en de gehele bedrijfsoverdracht snel en efficiënt verloopt.

Belangrijke aspecten bij het overnemen van een zaak

Bij het overnemen van een zaak zijn diverse aspecten van belang. Dit betreffen onder andere de terugverdientijd en de prijs/marktwaarde. BHB kan u ondersteunen op juridisch gebied (denk aan het opstellen van een intentieovereenkomst en de koopovereenkomst) en bij het verkrijgen van een financiering.

Overname van een derde, een management buy-in of participatie

Bij het overnemen van een onderneming onderscheiden we, in grote lijnen, vier soorten trajecten:

  • Overname van een derde;
  • Management-buy-in
  • Joint Venture
  • Participatie

Het overnemen van een onderneming gebeurt tegenwoordig steeds vaker met behulp van management buy-in. Hierbij wordt een lopend bedrijf overgenomen, wat voordelen met zich meebrengt ten opzichte van het opzetten van een nieuwe onderneming. De management buy-in is voor steeds meer managers dé oplossing naar het zelfstandige ondernemerschap.

Heeft u interesse om vrijblijvend te praten over een mogelijke bedrijfsoverdracht? Neem dan contact op met BHB.